Třikrát a dost!

25.11.2013 12:57

V sadu jsem si tento podzim hrál celkem třikrát (28.9., 2.11. a 23.11.) a podle počasí už to vypadá, že minulý víkend to bylo opravdu naposledy. Koncem září jsem vysekával zlatobýl kolem starých meruněk a o kus dál jsem se šel podívat, kolik stromků přežilo našemu permakulturnímu sousedovi Oldovi.

Sousedovic stromky přežívají celkem dobře, pouze jsem opravil potrhané pletivo (nebo nahromadil větve) a uvolnil provázky, které už byly některým stromkům příliš těsné. Celkem přežily asi 3 třešně, 2 broskvoně, 1 moruše a švestka (na obrázku je broskvoň a třešeň).

Koncem října dorazily objednané keře, které jsem zasadil 2.11., ale jelikož jsem končil až za tmy, tak jsem svoje dílo ani nevyfotil, ani jsem nedal kolem pletiva větve. To jsem stihnul udělat až minulou sobotu (23.11.). Celkem bylo vysazeno 12 keřů (6x rakytník řešetlákovitý a 6x muchovník) těchto odrůd:
Rakytníky: Leicora, Krasavica, Sluníčko, Botanika, Sirola, Pollmix (samčí).
Muchovníky: olšolistý (2 kusy), velkokvětý "Prince William" (2 kusy), kanadský (2 kusy).

Nahoře vysazený muchovník, dole totálně okousaný měsíček lékařský - doufám, že se stačil alespoň částečně vysemenit, než si na něm srnky pochutnaly (ale pořád lepší okousaný měcíček, než vysázené stromky).